Последни новини

04-10-2021
Новини Новини

Офисът на Cisco в Sofia Airport Center: просторен, здравословен и сред красива природна атмосфера

Какво е чувството да работиш в едно от най-модерните и иновативни пространства в София, кое е любимото място за отдих на служителите и как пандемията промени представите за работното място, разговор с Мирослав Сарайдаров, Senior Manager Bulgaria.

 

Представете компания Cisco?

Cisco e глобален технологичен лидер в областта на цялостните комуникационни решения, предназначени, както за големи корпоративни клиенти, телекомуникационни компании и интернет доставчици, така и за малкия и среден бизнес. Компанията предоставя хардуерни и софтуерни решения, продукти и услуги в пет основни технологични области: Мрежи (Ethernet, оптични, безжични и мобилни), Защита, Технологии за съвместна работа (глас, видео, данни и виртуална среда). Нашият стремеж е не само да бъдем просперираща компания, но и да сме значим фактор и световен технологичен мост между бизнес, индустрия, здравеопазване, образование и други сфери. Cisco полага ежедневна грижа и внимание към собствените си служители. При нас се ценят хората, технологиите и промяната за по-добър живот. Доказателство затова са извоюваните през 2020 г. челни позиции в множество класации за „Най-добро работно място“. “Ние сме Cisco” и екипът ни се разраства постоянно, като ценим и насърчаваме проактивността у всеки служител.

 

От шест години компанията е част от общността на Sofia Airport Center, как това се отрази на цялостната среда в организацията?

За нас беше позитивна промяна към по-комфортна работна среда, модерно и високоефективно сградно управление, възможност за баланс в работното ежедневие на екипа ни. Сградата, в която се помещава офисът ни, се поддържа добре във всяко едно отношение и предлага необходимите условия всеки служител да се концентрира върху задачите си в спокойна атмосфера. В бизнес комплекса са съсредоточени и други представители на световни технологични компании, което обогатява социалните контакти на екипа ни - хората се познават и наистина са една малка общност. Допада ни също, че цялостната концепция на Sofia Airport Center е вдъхновена и се основана върху „зелени“ и wellness идеи. По този начин се предоставя възможност за така необходимите кратки моменти на отдих и презареждане сред красива природна атмосфера. Благодарни сме и за разнообразието, което се осигурява с мисъл за наемателите – различни партньорски програми, в които служителите могат да се възползват от събития, творчески работилници, базари, услуги и търговски отстъпки. В условия на пандемия се налагат редица ограничения, но сме настроени позитивно за бъдещето.

 

Кое според вас отличава  комплекса от останалите бизнес центрове в София?

Възможностите за развитие – докато повечето бизнес центрове възникват в или дори по някакъв начин предизвикват по-натоварена среда, концентрирайки дейностите си с много голям брой ползватели на територията си, Sofia Airport Center разполага с капацитет за разгръщане и простор. Районът е благоустроен, външното и вътрешно пространство са добре планирани, така че наемателите да се чувстват комфортно. Сградите не са високи, заобиколени са от зеленина и широки площи. 

 

Кои са основните предимства на биснес центъра?

Локацията е удобна за нашите колеги от други Cisco офиси по света. Близостта до Летище София улеснява значително бизнес посещенията. Зелената среда и постоянната грижа да се подобряват условията са също важни предимства за нас. Винаги можем да разчитаме на навременно и отзивчиво отношение към потребностите на наемателите от страна на Sofia Airport Center.

 

Кое е вашето любимо място в Sofia Airport Center и защо?

Вероятно за всички обитатели и посетители, най-впечатляващ е паркът с езерото. Едва ли има човек, който да не поспре поне за минутка и да не се порадва на добре поддържаните зелени площи, разнообразната флора, че дори и фауна и да не впери за кратко поглед в чудесните гледки, които се разкриват от планината. В бъдеще гледките може и да се променят малко, но паркът ще остане едно приятно място за релакс и събития. 

 

Кои са важните неща, които могат да променят средата в един офис и да спомогнат за повече продуктивност и креативност у служителите?

От бизнес гледна точка, това са добре оборудваните и обзаведени зали и споделени пространства за срещи и събития. Екипната работа се подсилва в обща среда. От лична гледна точка, местата за отмора помагат много за повишаване на продуктивността. Свежият, дори закачлив дизайн на тези кътчета, предразполага към креативност. Те стимулират творческите прояви и умения на служителите, сплотяват хората и зареждат всички с добро настроение и нови сили за работа. Възможностите за спорт са също много важни. Съвременните технологии предполагат статична работа на бюро, но всички имаме нужда от добра физическа форма за по-добро здраве и тонус. Другият голям плюс са услугите – работният ритъм налага сериозен ангажимент и концентрация в задачите и колкото по-удобни и разнообразни услуги могат да се ползват в района на бизнес центъра, толкова повече се улеснява ежедневието и живота на хората, които работят в сградите на SAC. Разбира се, при сегашните условия, може би ще е необходимо много добро предварително планиране и резервации, за да се ползва капацитетът им оптимално. 

 

Възможен ли е „хибридния“ модел на работа и какво означава той за вас?

Засега се доказа като възможен за Cisco, компанията бележи успехи в този труден за всички период. Хибридният модел означава адаптация на всички нива, повече гъвкавост в решенията, симбиоза между лична отговорност и доверие. Хората доказаха, че се справят с това предизвикателство, а технологиите, които се разработват в нашата сфера, определено способстваха този процес на адаптиране да мине гладко. В глобален аспект успяхме да помогнем и на много наши партньори да преминат уверени през промяната към хибриден начин на работа. 

 

Ако можете да дадете една идея, с която Sofia Airport Center да се превърне в още по-специално място – каква би била тя?

Може би спортна площадка или комбинирано, полуоткрито спортно игрище би било чудесна добавка към разнообразните удобства и улеснения, които SAC вече са осигурили за наемателите си. Предложението ни е до голяма степен съобразено със сегашната обстановка. Бихме предложили и други идеи, когато общият фон се нормализира. 


Абонирайте се за нашия бюлетин


Сходни новини

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни
18-06-2021
Новини Новини

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато.

прочетете повече
Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера
06-05-2021
Новини Новини

Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера

Офис средата навлиза в нова ера и това повдига някои въпроси пред наемодателите на бизнес сгради, управителите на имоти, инвеститорите, наемателите, консултантите, а именно всички участващи в процесите на недвижимите имоти.

прочетете повече
Кои са тенденциите при трансформацията на работните пространства през последната година?
03-03-2021
Новини Новини

Кои са тенденциите при трансформацията на работните пространства през последната година?

Каква е работната среда на НОВАТА НОРМАЛНОСТ? Какви е визията ви за бъдещето на работните пространства и офис сградите?Невиждана година беше последната! Създалата се ситуация с пандемията ни вкара в напълно непознат алгоритъм на живот. В един момент сградите бяха пълни и комплексът кипеше от живот.

прочетете повече

Представени новини

Nidec е новият наемател в София Еърпорт Център, глобалната компания стъпва за първи път на българския пазар
21-07-2022
Новини Новини

Nidec е новият наемател в София Еърпорт Център, глобалната компания стъпва за първи път на българския пазар

София Еърпорт Център подписа договор с Nidec Elesys Europe, дъщерна компания на Nidec Corporation, японски производител и дистрибутор на електрически мотори.

прочетете повече
Sofia Airport Center получи сертификат за безопасност SafeGuard
04-11-2021
Новини Новини

Sofia Airport Center получи сертификат за безопасност SafeGuard

Sofia Airport Center е един от първите офис комплекси в България, който получава сертификат и знак за безопасност SafeGuard от международния лидер в тестването, инспекцията и сертифицирането Bureau Veritas.

прочетете повече
Летен режим на работа в офиса: Как да подобрим продуктивността?
31-07-2021
Новини Новини

Летен режим на работа в офиса: Как да подобрим продуктивността?

Летните месеци подлагат на изпитание мотивацията за работа и на най-целеустремените служители. Горещото време и отпуските не помагат много за по-доброто организиране на работата, а и ковид ограниченията още възпрепятстват масовото връщане в офиса. Как се поддържа работен ритъм във време за ваканция? Ние мислим, че с някои малки промени могат да се получат значителни подобрения: 

прочетете повече
5 важни допълнения към идеалния офис, които не са свързани с работата
20-07-2021
Новини Новини

5 важни допълнения към идеалния офис, които не са свързани с работата

Основните характеристики за избор на офис сграда под наем бяха локация, достъпност, разпределение на работните помещения и площи.

прочетете повече
Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни
18-07-2021
Новини Новини

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато. Как стана така, че чакаме с нетърпение да се върнем там, откъде все ни се искаше да избягаме преди година? COVID донесе промени – не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса.

прочетете повече
Hot desking или как ще работим в офиса от 2021 нататък
14-05-2021
Новини Новини

Hot desking или как ще работим в офиса от 2021 нататък

След месеците, в които работните места бяха пусти, служителите постепенно се завръщат в офисите, но всъщност нищо вече не е същото - нито служителите, нито офисът, защото пандемията промени всичко и всички.

прочетете повече
Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера
06-05-2021
Новини Новини

Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера

Офис средата навлиза в нова ера и това повдига някои въпроси пред наемодателите на бизнес сгради, управителите на имоти, инвеститорите, наемателите, консултантите, а именно всички участващи в процесите на недвижимите имоти.

прочетете повече