Последни новини

09-07-2021
Новини Новини

Природа, спокойствие, пространство – трите нови важни качества на офиса

Намират ли ги различни? Намират ли ги по-добри като място за работа от преди година?

Търсим отговорите с пропърти мениджъра на Sofia Airport Center Неделина Трайкова.

Неделина, ти работиш вече 4 години в SAC, като от една година заемаш сегашната си позиция и познаваш добре Property management-a като система. Какви са основните предимства на SAC, какво прави комплекса привлекателна работна среда?

Най-голямото ни предимство, е че сме далече от градската среда. Поглеждаш през прозореца и виждаш целия пейзаж, простора и природата. Тук има спокойствие, усещане за нещо специално, което лично аз не съм усещала на друго място.

Можеш ли да определиш 3 ключови предимства на Sofia Airport Center, които да са най-привлекателното нещо за един наемател?

Всъщност това са тишината, спокойствието и усещането за пространство.

А коя би избрала от трите, за да определиш SAC само с една дума?

Бих избрала “пространство”.

Как се промени офис средата през последната година? След големия период на затваряне започва отново постепенно връщане към работното място. С какво ще е по-различен офисът след Ковид?

Нищо няма да е същото. Ще имаме повече събития, повече и по-големи общи пространства за колаборации. Ще се развива усилено хибридната офис среда.

Как се променя офиса, как ще изглежда тази хибридна среда, за която толкова много се говори? Като имаме предвид, че SAC се намира в парк с езеро, можем ли да кажем, че сте с едни гърди напред вече, защото се грижите за благоденствието на служителите си от преди да стане “модерно”.

Това, което всъщност се промени, сме самите ние, хората като цяло. Промени се начинът на мислене. Потребностите ни се промениха. И както в личен, така и в работен план.

От известно време ние работим върху това да направим SAC място, на което човек идва уж на работа, а се чувства толкова свободен, все едно си е вкъщи, все едно е в парка, или е някъде, където може да се забавлява, не просто да работи.

И в тази връзка, сега работим по няколко проекта. Един от тях е преустройството на зимната ни градина в едно споделено работно пространство. Имаме също така проект, свързан със спортни съоръжения, които да изградим в комплекса и които също да  са в синхрон с една по-приятна среда за хората. Планираме да изградим и беседки край езерото, които допълнително да създадат уют, да са място и за работа, и за отдих.

Спомена езерото, разкажи за домашните любимци на SAC.

Домашните любимци на SAC са много, както вече знаем – рибките, патиците. Някои дори си имат дървени къщички и наистина се радват на голям интерес от страна на наемателите ни.

A мислиш ли, че хоум офисът ще остане да съществува като трайна алтернатива?

Да, вярвам в това. Убедена съм, тъй като видяхме, че можем да работим всичко от всякъде и нямаме това усещане, тази потребност да бъдем закотвени на едно място.

Тогава защо хората ще се върнат в офиса?

Защото имаме нужда от разнообразие. Имаме нужда от нещо различно. Имаме нужда от контакти един с друг – нещо, което няма как да вземем от вкъщи. И мисля, че с екипа ни в SAC основната ни роля ще е да работим  за това да превърнем SAC в едно настина споделено пространство.

Много пъти в разговорите ми с други твои колеги става въпрос за общността на SAC. Всъщност можем ли да говорим за общност на SAC, между всички наематели, между вашият екип?

Ние имаме дългогодишни наематели, познаваме се вече с всички и работата ни се преплита ежедневно. Определено споделяме общи SAC-ценности, свързани с качеството на работната среда, с отношението към служителите и грижата за тяхното благоденствие.

Какво би си пожелала да се случи  с живота в SAC?

Бих си пожелала да настъпи един момент, в който хората да започнат да идват по-често тук. Да се престрашат и някак си да настъпи добре познатото оживление.

А можеш ли да кажеш най-голямото ти предизвикателство в работата в SAC, като property manager на SAC?

Най-голямото предизвикателство беше изобщо да премина в личен и професионален план през 2020. Сменихме изцяло начина си на работа, начина си на мислене и се променихме много през 2020, към по-добро, надявам се.

 


Абонирайте се за нашия бюлетин


Представени новини

Nidec е новият наемател в София Еърпорт Център, глобалната компания стъпва за първи път на българския пазар
21-07-2022
Новини Новини

Nidec е новият наемател в София Еърпорт Център, глобалната компания стъпва за първи път на българския пазар

София Еърпорт Център подписа договор с Nidec Elesys Europe, дъщерна компания на Nidec Corporation, японски производител и дистрибутор на електрически мотори.

прочетете повече
Sofia Airport Center получи сертификат за безопасност SafeGuard
04-11-2021
Новини Новини

Sofia Airport Center получи сертификат за безопасност SafeGuard

Sofia Airport Center е един от първите офис комплекси в България, който получава сертификат и знак за безопасност SafeGuard от международния лидер в тестването, инспекцията и сертифицирането Bureau Veritas.

прочетете повече
Летен режим на работа в офиса: Как да подобрим продуктивността?
31-07-2021
Новини Новини

Летен режим на работа в офиса: Как да подобрим продуктивността?

Летните месеци подлагат на изпитание мотивацията за работа и на най-целеустремените служители. Горещото време и отпуските не помагат много за по-доброто организиране на работата, а и ковид ограниченията още възпрепятстват масовото връщане в офиса. Как се поддържа работен ритъм във време за ваканция? Ние мислим, че с някои малки промени могат да се получат значителни подобрения: 

прочетете повече
5 важни допълнения към идеалния офис, които не са свързани с работата
20-07-2021
Новини Новини

5 важни допълнения към идеалния офис, които не са свързани с работата

Основните характеристики за избор на офис сграда под наем бяха локация, достъпност, разпределение на работните помещения и площи.

прочетете повече
Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни
18-07-2021
Новини Новини

Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато. Как стана така, че чакаме с нетърпение да се върнем там, откъде все ни се искаше да избягаме преди година? COVID донесе промени – не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса.

прочетете повече
Hot desking или как ще работим в офиса от 2021 нататък
14-05-2021
Новини Новини

Hot desking или как ще работим в офиса от 2021 нататък

След месеците, в които работните места бяха пусти, служителите постепенно се завръщат в офисите, но всъщност нищо вече не е същото - нито служителите, нито офисът, защото пандемията промени всичко и всички.

прочетете повече
Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера
06-05-2021
Новини Новини

Гъвкаво работно пространство - офисът на новата ера

Офис средата навлиза в нова ера и това повдига някои въпроси пред наемодателите на бизнес сгради, управителите на имоти, инвеститорите, наемателите, консултантите, а именно всички участващи в процесите на недвижимите имоти.

прочетете повече