Проектът

Sofia Airport Center е един от най-мащабните офис проекти в София, разположен на парцел от 120 декара и 47 000 м2 застроена площ. Внушителната обща наемна площ включва модерни офиси и складови площи от ново поколение.

Наемателите имат възможността всеки ден да се наслаждават на 9000 м2 богато озеленена паркова среда. Китни пешеходни пътеки, богато аранжирани с цветя, водят до красиво езеро. Всичко това постига перфектна синергия между удивителна визия, модерен интериор и природна атмосфера.  Нашата основна цел e да осигурим на служителите безопасна и вдъхновяваща работна среда.

Sofia Airport Center е първият бизнес комплекс в България, който притежава сертификат LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Gold. Престижното признание е за използване на екологични строителни материали и енергоефективни технологии. Архитектурният проект на Sofia Airport Center черпи вдъхновение от природата. Стремежът ни е компаниите и техните служители да излязат извън традиционното си работно пространство и да се потопят в една изцяло нова среда, било то в новата обособена lounge зона, на пейка в парка или около красивото езерото.                                            

• Офис сграда А2 (в експлоатация от октомври 2012 г.);

• Логистична сграда В1 (в експлоатация от февруари 2009 г.);

• Логистична сграда В2 (в експлоатация от февруари 2009 г.);

• Логистична сграда B3 (в експлоатация от юли 2009 г.).

47000 кв.м.

Обща отдаваема площ

5

Сгради със смесено предназначение

17500 кв.м.

Клас А Офиси + Търговски площи

16300 кв.м.

Първокласни складови площи

1

LEED Сертификат

940 бр.

Паркоместа

11300 кв.м.

Клас Б офиси

3500 кв.м.

Площ на етажа клас А офиси

9000 кв.м.

Парк с езеро

Местоположение

 

Sofia Airport Center се намира в близост до международно летище София, между терминал 1 и 2.

Утвърдената и популярна бизнес локация е достъпна от Околовръстен път през кв. Младост,

както и през главните булеварди „Цариградско шосе“ и „Брюксел“.

 

Бързо и лесно придвижване осигурява метростанция „Софийска Света гора“,

разположена на по-малко от 500 метра пешеходно разстояние  от комплекса.

 • Предимства

  Sofia Airport Center е сред водещите и устойчиви архитектурни проекти в Югоизточна Европа.  Безспорният успех и международно признание на комплекса се дължи нa неговият собственик и мениджър, който притежава дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти на световно ниво.

  Ние вярваме, че основната движеща сила на една компания са хората, именно затова основната ни цел е създаването на устойчиви проекти, които оказват положително въздействие върху околната среда и обществото. Уверени сме, че с осигуряването на безопасна здравословна среда и комфорт на служителите, заедно ще преодолеем предизвикателствата на съвремието ни, породени от пандемията от COVID-19.

 • Устойчивост

  Sofia Airport Center е проект с мисия, който е проектиран с мисъл за бъдещите поколения и грижа за природата. Сградата предлага гъвкави работни места, насочени към компании, които искат да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи. Всеки служител може да се наслади на работни станции от ново поколение, където да работи необезпокоявано или просто да се отдаде на кратка почивка.

  Какви са предимствата на устойчивата сграда? 

  - Висока производителност и концентрация на служителите

  - Комфорт и отлични условия за служителите, съобразени с природната среда,

  - По-ниски разходи за експлоатация, консумативи и поддръжка за компаниите

  - Намалени въглеродни емисии и твърди отпадъци

 • Удобства

  В Sofia Airport Center успяхме да създадем и поддържаме общност, която превръща всеки работен ден в радостно преживяване.

  Отдих: Много зелени зони в целия бизнес парк са на разположение за отдих по всяко време. Нашите озеленени градини с пешеходни пътеки и места за сядане, разположени около централното езеро, са идеалното място за прекарване на работните почивки или среща с приятели.

  Хранене: Вярваме, че разнообразието е нещо добро. Поради тази причина ние се погрижихме да имате избор между различни видове заведения за хранене в SAC. Можете да се насладите на кроасан с домашно приготвена лимонада в нашата пекарна или да хапнете вкусни готвени ястия в някоя от нашите столови или италиански ресторант.

  Спорт: Като част от фаза 2 на нашата Re: Share концепция, ние планирахме развитието на външна фитнес зала, както и спортно съоръжение на открито. Ще ви държим в течение как се развива проекта.

  Още: Нашите удобства и съоръжения на място включват още: автомивка, 2 банкомата, конферентни и учебни съоръжения, вендинг машини за храни и напитки, съблекални с душове за велосипедисти, безплатен Wi-Fi в обществените зони.

  ... и това не е всичко. Можете да се възползвате от различни отстъпки и преференциални цени в многобройни търговски обекти в целия град с вашата карта за отстъпка SAC Community. 

Нашите наематели

SAC е първи избор за водещи в индустрията компании, изключителна смесица от утвърдени международни и местни компании, работещи в топ области като информационни технологии, научноизследователска и развойна дейност, фармацевтични продукти, селскостопанско оборудване, индустрия за красота и храна, дистрибуция, леко производство, логистика и др.